Ιατρικό Προσωπικό Μ.Ι.Υ.Α.

Φίλιππα Μαρία

Senior Κλινικός Εμβρυολόγος

Διευθύντρια Επιστημονικά Υπεύθυνος Εργαστηριών και Τράπεζας Κρυοσυντήρησης

Διευθύντρια Εργαστηρίων ΜΙΥΑ ΝΝΑ
Senior Κλινικός Εμβρυολόγος, πιστοποιημένη από την ESHRE το 2008,
Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας.
Εμπειρία άνω των 20 ετών στην Εμβρυολογία.
Ακαδημαϊκές σπουδές στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Πτυχίο άριστα στην Βιοιατρική Επιστήμη, το 1994, από το Kingston University. Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή, Royal Postgraduate Medical School, University of London το 1995.

Εκπαιδεύτηκε στις τεχνικές της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα νοσοκομεία Royal Masonic και Hammersmith του Λονδίνου, με καθοδηγητές τον Lord Professor R. Winston και την Professor J. Harper στο University College London, όπου εξέλιξαν μαζί τεχνικές επιλογής σπερματοζωαρίων και την γενετική τεχνική FISH.

Στην συνέχεια εκπόνησε ερευνητικά προγράμματα και ήταν κορυφαία εμβρυολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη των εργαστηρίων της ΜΙΥΑ ΙΑΣΩ Μαρούσι, από το 1998 έως και το 2015, όπου διαχειρίστηκε επιτυχώς με επαγγελματισμό, ευγένεια και ανθρωπισμό χιλιάδες περιστατικά επί 18 συναπτά έτη. Απόδειξη εξαίρετες συστατικές επιστολές που την συνοδεύουν.

Όλα τα χρόνια της επαγγελματικής της πορείας έχει παρακολουθήσει, συμμετάσχει, εκπαιδεύσει και εκπαιδευτεί σε σεμινάρια, ημερίδες, συμπόσια, workshops και συνέδρια εγχώρια, ευρωπαϊκά και διεθνή, ακολουθώντας με συνέπεια και ζήλο κάθε νέα εξέλιξη στις μεθόδους, τα μέσα και τις τεχνικές της εξωσωματικής, με γνώμονα την με ασφάλεια βελτίωση των ποσοστών επιτυχίας στα υπογόνιμα ζευγάρια.

Τομείς που έχει εξελίξει είναι η βιοψία εμβρύου σε στάδιο D3 και βλαστοκύστης για προεμφυτευτική διάγνωση, η υαλοποίηση ωαρίων- εμβρύων σε ποικίλα πρωτόκολλα, η in vitro ωρίμανση ωαρίων, η οργάνωση και διαχείριση πιστοποίησης ISO, ο σχεδιασμός, οργάνωση και λειτουργία ΜΙΥΑ, με την προμήθεια των απαραιτήτων εξειδικευμένων αναλωσίμων.

Ο επαγγελματικός της στόχος είναι με την εμπειρία της, η προσφορά υπηρεσιών στα υπογόνιμα ζευγάρια των ΕΔ και ΣΑ, με εκτίμηση, ευαισθησία και ήθος, ώστε να αποκτήσουν με ελάχιστες προσπάθειες, τον υγιή ποθητό απόγονο που επιθυμούν.

Παρουσιάσεις που έχει πραγματοποιήσει για την ΜΙΥΑ ΝΝΑ είναι:

1. 26ο Συνέδριο των Ενόπλων Δυνάμεων,3-5 Νοεμβρίου 2016, Θεσσαλονίκη
«Ο ρόλος του Εμβρυολόγου στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή»,

2. 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Στειρότητας 1ης Κλινικής του ΑΠΘ, 9-11 Δεκεμβρίου 2016, Θεσσαλονίκη «Ωρίμανση ωαρίων “In vitro”: Από την έρευνα στην κλινική εφαρμογή»

3.16ο Ιατρικό Συνέδριο Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, 17 Μαρτίου 2017, ΝΙΜΙΤΣ «Το υπερσύγχρονο εργαστήριο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής
του ΝΝΑ»

4. Εγκαίνια ΜΙΥΑ ΝΝΑ, 2 Μαΐου 2017, Ενεργή συμμετοχή στην οργάνωση των εγκαινίων και στην ξενάγηση στους χώρους του Εργαστηρίου Εμβρυολογίας.

5. Ομιλήτρια Ημερίδας ενημέρωσης ΜΙΥΑ, Στόλος Σαλαμίνα, 25 Οκτωβρίου 2017, «Το υπερσύγχρονο εργαστήριο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΝΝΑ».

6. Ομιλήτρια & εργασία στο 3ο Συνέδριο της ΕΛ.Ε.Ι.Υ.Α. & Π.Ε.Κ.Ε., Athens Hilton, 22-24 Φεβρ 2018 ,«Διαχείριση ανδρικής υπογονιμότητας στα Εργαστήρια ΜΙΥΑ»

7. Ομιλήτρια Ημερίδας ΜΙΥΑ ΝΝΑ – Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος 24Μαρ 2018 «Η υιοθέτηση των κρίσιμων δεικτών εκτέλεσης διεργασιών ΙΥΑ στη σύγχρονη επιτυχή ΜΙΥΑ